رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول گفت:در سال جاری هشت پروژه مرمتی در بافت تاریخی دزفول با دریافت اعتبارات استانی اجرا می شود که مرمت برخی از این آثار آغاز شده است.

 

حجت اله آریایی نیا اظهار کرد: در سال گذشته با دریافت اعتبارات استانی، هشت پروژه اجرایی و چهار پروژه مطالعاتی از جمله مرمت و بهسازی پل قدیم و خانه های تاریخی و ثبت ملی سوزنگر ، زرگر، صنیعی و طلوعی توسط اداره میراث فرهنگی دزفول اجرا شد.

وی افزود: برای سال جاری نیز با پیگیری های متعدد موفق به تصویب و تخصیص اعتبار استانی برای مرمت، مقاوم سازی و بهسازی هشت اثر و بنای ارزشمند تاریخی در دزفول شدیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول تصریح کرد: این هشت پروژه شامل مقاوم سازی و مرمت خانه های تاریخی دارابی، پای زراعت و جوکار، مرمت دوپایه آسیب دیده از پل باستانی، مرمت بخشی از  آسیاب های آبی، مرمت مسجد شاه رکن الدین، کاوش در محوطه باستانی جندی شاپور و مرمت بخشی از آرامگاه یعقوب لیث صفاری هستند که قرارداد مرمت و بهسازی این آثار منعقد شده و در دستور کار اداره میراث فرهنگی دزفول قرار گرفته اند.

آریایی نیا با بیان اینکه برای مرمت و بهسازی هر کدام از این آثار و بناها اعتباری بالغ بر ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون ریال از سوی استان تخصیص یافته است، گفت: این اعتبارات با پیگیری های فراوان ما در اداره میراث فرهنگی دزفول و با توجه به لزوم مرمت و احیای بافت تاریخی محقق شده ضمن اینکه بیشترین اعتبارات مرمت و بهسازی میراث فرهنگی خوزستان نیز نصیب دزفول شده است.

وی یادآورشد: این پروژه های مرمتی دربافت تاریخی دزفول با نظارت کارشناسان اداره میراث فرهنگی دزفول و با رویکرد مرمت اضطراری، رفع خطر و احیای مجدد این بناهای تاریخی برنامه ریزی شده است.

آریایی نیا ادامه داد: علاوه بر این طرح ها، اداره میراث فرهنگی دزفول همواره با همکاری سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری نیز به اجرای طرح های مرمت و بهسازی متعددی در طول سال گذشته و امسال اقدام کرده که این روند ادامه دارد.

بافت تاریخی دزفول که تلاقی فرهنگ و تاریخ مردم این دیار کهن است، شامل ۲۸ محله قدیمی و در هم تنیده است که تزئینات معماری بی نظیر آن، دزفول را به «شهر آجری» معروف کرده است. در محدوده بافت تاریخی دزفول که مساحت آن ۲۷۰ هکتار است، بیش از یک صد اثر تاریخی ثبت ملی شده شامل خانه، مسجد، حمام، گذر و بقعه وجود دارد که به گفته کارشناسان بالغ بر ۲۰۰ اثردیگر نیز دراین بافت نیازمند ثبت ملی هستند./مهر

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://127.1.1.1/a/?p=1131

پایگاه خبری دزنو

پایگاه خبری دزنو

پایگاه خبری دز نو در سال ۱۳۹۷ با هدف فعالیت در حوزه های اجتماعی و فرهنگی تاسیس شد.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

عکس نوشته اختصاصی

برگزیده ها

منتخب دزفول و استان

هشدار درباره شاخص خطرناک اشعه UV و روش‌های محافظت از پوست

به گزارش رپایگاه خبری دزنو، رضا معمارزاده در گفت‌وگو با رسانه ها با اشاره به پیش‌بینی شاخص اشعه UV برای روزهای آینده گفت: براساس اطلاعات دریافتی از سازمان هواشناسی، شاخص اشعه UV در ساعات...

نمایش بیشتر