?️دو ماه است که از انتخابات مجلس گذشته؛ و روزهای پایانی مجلس دهم- که شاید فشل ترین مجلس تاریخ جمهوری اسلامی باشد- فرارسیده است.
?️در این روزها، طرح شفافیت آرای نمایندگان، که یکی از طرح های پرسروصدای این مجلس بود؛ و هربار به نحوی توسط نمایندگان به حاشیه رانده شد، دوباره توسط معدود نمایندگانِ خوش فکرِ مجلس دهم مطرح شده و به زودی درصحن علنی به رای گذاشته خواهد شد؛ تا لااقل آرای نمایندگان دور بعدی برای مردم شفاف باشد.
?️کارنامه عباس پاپی زاده در بحث شفافیت -فارغ از نگاه به دیگر حوزه ها- هرگز کارنامه قابل دفاعی نبوده است. علی رغم مصاحبه های متعدد در دفاع از شفافیت، وی هیچگاه در سامانه داوطلبانه شفافیت نمایندگان ثبت نام نکرد(۱)؛ هرگز به هیئت رئیسه مجلس اجازه انتشار حضور غیابش را نداد(۲)؛ و زمانی که فوریتِ طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس رد شد و برخی نمایندگان داوطلبانه خواستار شفافیت آرای خود از هیئت رئیسه مجلس شدند، پاپی زاده نامش را در این نامه درج نکرد.(۳)
?️اگرچه شفافیت اموال و دارایی ها با شفافیت در آرا متفاوت است؛ ولی متاسفانه وی در آخرین روزهای مانده به انتخابات؛ علی رغم وعده شفافیت اموال و دارایی خود، حاضر به این کار نشد و آخرین امیدها برای پاسخ مثبت به شفافیت را هم ناامید کرد.
?️از آن جا که اکثر نمایندگان مجلس دهم، جزو غائبین مجلس یازدهم هستند؛ خیالشان بابت اینکه طرح شامل خودشان شود، آسوده است؛ و این شاید استثنائی ترین زمان برای تصویب شفافیت آرای نمایندگان باشد. کمترین حق مردم برگردن نمایندگان، اطلاع از رای و نظر آن هاست؛ چیزی که گرچه در مجلس دهم محقق نشد؛ ولی با رای پاپی زاده و دیگر مجلسی ها، می تواند درمورد سیداحمد آوایی و دیگر نمایندگان مجلس یازدهم محقق شود.
حسین نصیری پور
*?رفرنس:*
۱)وبگاه شفافیت داوطلبانه نمایندگان:
http://shafaf.parliran.ir:8090
۲)برای مثال، فروردین ۹۸ را ببینید:
میزان مشارکت در راگیری و حضور و غیاب نمایندگان داوطلب در فروردین ماه ۱۳۹۸ منتشر شد
۳) ۹۴ نماینده، داوطلبانه خواستار شفافیت آرای خود شدند:
https://www.google.com/amp/s/www.mashreghnews.ir/amp/995231/
? #پایگاه_خبری_رسانه_ای_دزنو