?زینب رفعت پناه کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول با اشاره به نقش موثر سبوس در حفظ سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن خصوصا دیابت، از شهروندان خواست تا مصرف غلات تصفیه شده و نان های تهیه شده از آرد سفید را کاهش دهند.
? ایشان اظهار داشت: سبوس گندم یا سبوس برنج که متاسفانه در غلات تصفیه شده و آردهای سفید، جداسازی و دور ریخته می شوند، علاوه بر داشتن فیبر بالا در پیشگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش موثر بوده و سبب کنترل سطح قند و چربی خون می شود.
? رفعت پناه ادامه داد: علاوه بر این، سبوس، منبع بسیار خوبی از ریزمغذی ها بخصوص آهن، منیزیوم و ویتامین های گروه B هستند که در سلامت پوست و مو نقش دارند.
? بنابراین توصیه می شود در جهت کنترل وزن و پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن، غلات تصفیه شده و نان های سفید را از رژیم غذایی خود حذف و نان های سبوس دار را جایگزین نموده و یا سعی نمائیم در وعده های غذایی خود، مقداری سبوس به غذاهای روزانه اضافه کنیم.
? شایان ذکر است: با توجه به نقش موثر تغذیه سالم در حفظ و تامین سلامت، یکی از روزشمار های هفته سلامت به عنوان نقش مردم، مسئولین و سازمان های مردم نهاد در تغذیه سالم از سفره تا مزرعه نامگذاری شده بود.