??رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: ۱۷ میلیارد ریال برای مرمت پل باستانی دزفول اختصاص یافت/دزفول رتبه نخست گردشگری در خوزستان را کسب کرد/فرونشست بخش شرقی مسجد تاریخی جامع دزفول
?به گزارش پایگاه خبری دزنو عباس چراغ چشم روز پنجشنبه ۶مرداد ۱۴۰۱ در نشست خبری گفت: ۱۷ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای مرمت پل باستانی دزفول اختصاص یافته است
?رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول ضمن بیان مشکلات بیشمار بناهای تاریخی دزفول گفت: با دستور وزیر محترم، ۵۰ میلیارد ریال برای نورپردازی پل اختصاص یافته است که در اداره کل خوزستان مانده و به این شهرستان تخصیص داده نشده است.
?وی افزود: راه نجات مشکلات بافت تاریخی استفاده از بخش خصوصی و سرمایه گذار است که باید از طریق معافیت های مالیاتی و اعطای تسهیلات حمایت شوند.
?رییس اداره میراث فرهنگی راه اندازی هنرستان گردشگری و صنایع دستی دزفول را از برنامه های آینده این اداره عنوان کرد و گفت: درخواست ارتقای اداره میراث فرهنگی را به معاونت ریاست جمهوری دادهایم تا به اداره ویژه تبدیل و رئیس این اداره به معاون مدیرکل ارتقا یابد همچنین در حال توسعه ساختمان اداره میراث فرهنگی هستیم و خبرهای خوشی در راه است.
?چراغ چشم ضمن درخواست کمک رسانه ها درخصوص ثبت آثار ملموس و ناملموس نیز اظهارداشت: ۲هزار میلیارد ریال اعتبار برای مرمت پل کول پیشنهاد شده و برای آجرفرش و سرویس بهداشتی برای عشایر نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده است.
?چراغ چشم بیان کرد: مرکز توسعه گردشگری عشایر شهیون که شامل پنج سوئیت با مساحت یک و نیم هکتار است تاسیس خواهد شد.
?رئیس اداره میراث فرهنگی در خصوص منظر فرهنگی رودخانه دز اظهارداشت: این پرونده شامل پل، آسیابها، کتها، منازل باستانی، مسیر سربطاقها، چال کندی و سایر مناطق در دست پیگیری است.
?وی افزود: دفتر ثبت جهانی منظر فرهنگی دز در این اداره با داشتن یک تیم هشت نفره در حال مستندسازی این آثار بوده و مطالعات آن در حال انجام است که از دانشگاه، مرکز تحقیقات صفی آباد و سازمان آبفا استفاده و ۸۰ درصد مستندات تهیه شده است.
?چراغ چشم با بیان اینکه عمارت مجدی با کمک اداره میراث خریداری شده و به صورت شبانه روزی در حال کار است، بیان کرد: مالکانی که در منظر دز خانه دارند را تشویق به ساخت اقامتگاه میکنیم.
?رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اقدامات این اداره را در نوروز ۱۴۰۱ مثبت ارزیابی کرد و بیان داشت: نوروز ۱۴۰۱، شهرستان دزفول با جذب یک میلیون مسافر، رتبه نخست خوزستان را به خود اختصاص داده است.
?چراغ چشم گفت: ۸۰۰ هکتار محوطه جندی شاپور و ۹۰ تپه باستانی در شهرستان دزفول آثار ارزشمندی هستند که در معرض خطر می باشند و احتمال تبدیل برخی زمینها به زمین کشاورزی هستند وجود دارد که در این زمینه نیز اقداماتی در حال انجام است.
?رییس اداره میراث فرهنگی، با اشاره موقعیت های اشتغال زایی در رودخانه دز گفت: ۸۸ قایق در دریاچه دز داریم باید یک شرکت خصوصی آنها را سازماندهی کند که قطعا موجب اشتغال زایی بی شماری خواهد شد
?وی ضمن گلایه از عدم وجود نیروی انسانی گفت : اعتبار کمی جهت مرمت مسجد جامع دزفول درنظر گرفته شده اما بدلیل وجود فاضلاب قسمت شرق مسجد فرونشست کرده و کج شده است.
?چراغ چشم گفت: بافت تاریخی دزفول بیش از ۲۷۰هکتار می باشد که بالغ بر۱۰۰ سال سابقه دارد ولی متاسفانه اعتباری برای مرمت آنها نداریم و از همه خیرین جهت مشارکت در حوزه میراث فرهنگی دعوت می نماییم. همچنین بدلیل ریزش پایه پل قدیم دزفول نیز سعی کردیم از طرفیت خیرین سرمایه گذار استفاده نماییم.
خبرنگار: الناز حیدری نسب
? #پایگاه خبری رسانه ای دزنو