به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دزنو، فیصل مزرعه عصر امروز یکشنبه در نشست صمیمی با کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در دزفول که در سالن آمفی تئاتر فرمانداری ویژه این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: همه نامزدهای انتخابات این توانایی را در خود دیده اند که نماینده مجلس شوند، لذا فردی که میخواهد برای مملکت قانون وضع کند باید خود مکلف به رعایت قانون باشد و پشت سر قانون حرکت کند چرا که تبعیت از قانون موجب برگزاری انتخاباتی سالم و بدور از تنش خواهد شد.
وی با اشاره به در دسترس قرار گرفتن قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، افزود: بعد از انتشار فرض بر این است که همه از این قوانین اطلاع دارند لذا نمی توان بعد از تخلف گفت اطلاعی نداشته ایم، به عنوان مثال راه اندازی کاروان و دیوار نویسی کاملا جرم است.
رئیس دادگستری دزفول با بیان اینکه ما به هیچ وجه در هیئت اجرایی و نظارت آخرت خود را فدای دنیا و آرزوهای هیچ فردی نمی کنیم، تصریح کرد: ما از هیچ فردی طرفداری نخواهیم کرد و پیرو هیچ حزب و گروهی نخواهیم بود و فقط به قانون عمل خواهیم کرد چرا که هدف ما انتخابات سالم است.
مزرعه با بیان اینکه وظیفه ما صیانت از آرای مردم است و بنابر تعبیر مقام معظم رهبری آرای مردم حق الناس است، گفت: در قانون انتخابات برخی رفتارها برای هیئت نظارت، هیئت اجرایی و کاندیداها جرم و تخلف است که باید همگان نسبت به این قوانین آگاهی داشته باشند.
وی به بیان برخی مصادیق مجرمانه کاندیداها پرداخت و گفت: در قانون قبلی انتخابات یکسری ضمانت های کیفری در نظر گرفته شده اما در قانون جدید بر اساس ماده ۸۲ و ۸۳ هر کدام از تخلفات که در این مواد ذکر شده انجام و اثبات شود مجازاتی از قبیل شلاق و جزای نقدی و دو دوره محرومیت از داوطلبی مجلس را دربرخواهد داشت.
رئیس دادگستری دزفول ادامه داد: اقدامات مغایر امنیت ملی نظیر تفرقه قومی و مذهبی، دادن وعده های خارج از اختیارات قانونی توسط نامزدها، تخریب، تهدید، هتک حرمت اشخاص حقیقی و حقوقی،دیوارنویسی، تخریب و پاک کردن تبلیغات دیگر کاندیداها در زمان تبلیغات،اخلال و برهم زدن تبلیغات و تعرض به سخنرانی و مراسم دیگر کاندیداها، راه اندازی کاروان و….جزو تخلفاتی هستند که مشمول مجازات درجه ۶ خواهند شد لذا تاکید می شود ماده ۸۲ و ۸۳ قانون انتخابات به خوبی مطالعه شود.
مزرعه نسبت به تبلیغات زودهنگام برخی نامزدها هشدار داد و افزود: تبلیغات قانونی ۸ روز قبل از انتخابات آغاز می شود و تا ۱۰ اسفند ادامه دارد لذا هرگونه فعالیت خارج از این موعد طبق ماده ۷۰ ممنوع و تخلف است.
وی یادآور شد: شرکت نامزدها در مجالس برای مباحثه علمی و یا حضور در مجالس ترحیم، فاتحه خوانی و جشن در صورتی که در مورد اهداف و برنامه ها و انتخابات حرفی زده نشود تبلیغ حساب نمی شود.
مزرعه بیان کرد: همه ما به دنبال برگزاری انتخابات سالم و امن هستیم لذا باید موارد قانونی مطالعه و رعایت شود تا با همکاری هم انتخابات سالمی برگزار کنیم.
وی گفت: یک نوآوری در قانون جدید انتخابات به وجود آمده که شامل ماده ۷۸ تبصره ۲ قانون انتخابات است بر این اساس قانون گذار مسئولیت مطلق را پذیرفته است، یعنی هر کاندیدا می تواند ستاد حقیقی و مجازی داشته باشد و اگر تخلفی رخ دهد علاوه بر مجازات فردی که مرتکب شده خود کاندیداها و مسئول ستاد نیز به مجازات درجه ۷ محکوم می شوندیعنی اگر هوادار و اعضای ستاد یک نامزد تخلفی انجام دهند خود نامزد نیز مسئولیت دارد پس ضروری است نامزدها مراقب و هوشیار باشند و بر رفتار و کردار طرفداران و ستادهای خود نظارت کنند.