به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، صابر علیدادی امروز در نشست خبری با بیان اینکه در این قسمت از سازمان آب و برق خوزستان وظیفه تامین آب برای همه شهرها و روستاهای خوزستان را بر عهده داریم، اظهار داشت: در خوزستان ۴ هزار روستا و ۲۷ شهرستان وجود دارد که تامین آب مورد نیاز همه مردم استان را برعهده داریم.
وی به دیگر وظایف محوله اشاره کرد و گفت: رساندن آب از سرچشمهها به مبادی ورودی و ایجاد و تکمیل تاسیسات همچنین بهرهبرداری از این تاسیسات بر عهده ما است. ما زیرساختهایی برای انتقال آب از مبادی ورودی ایجاد و نگهداری میکنیم از این رو این تجهیزات همواره در حال تکمیل و به روز رسانی است.
معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه کاهش نزولات جوی و برخی مشکلات مرتبط با اقلیم در خوزستان سبب شده که آب یکی از مهمترین موضوعات اساسی استان باشد، بیان کرد: شروع خشکسالی را از زمستان پیشبینی کرده بودیم از این رو تمهیداتی در نظر گرفته شد و پروژههایی را برای خشکسالی تعریف کردیم که ۶۰ درصد آنها به بهره برداری رسیده و دیگر پروژهها در حال انجام هستند.
وی با بیان اینکه ۱۴۵ پروژه جاری داریم که ۲۰ پروژه آن در جهت خشکسالی انجام شده است، گفت: در شوشتر ۳ حلقه چاه در نظر گرفته شده که تا کنون یکی از آنها به مدار رسیده است. در روستاهای هفتکل و رامهرمز نیز ۳ حلقه چاه احداث شده است.
علیدادی با اشاره اینکه در ویس نیز تصفیهخانهای به ظرفیت ۸ هزار متر مکعب در شبانهروز تکمیل و به آبفا تحویل داده شد همچنین به اهواز اشاره و عنوان کرد: بیش از ۵۵ درصد اهواز از آب غدیر تامین میشود و مابقی به جز آب حیات از آب کارون برداشت میشود از این رو در حال افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاش امالدبس هستیم تا درصد تامین آب اهواز از آب غدیر بالا برود.
وی گفت: برنامه داریم تا در ماههای آینده ۸۰ الی ۸۵ درصد آب اهواز را از طرح غدیر انجام دهیم. قول رئیس جمهور برای تکمیل فاز ۲ طرح غدیر و رساندن آب شرب با کیفیت و پایدار به مردم تا پایان سال ۹۷ بود که امیدواریم این اقدام را زودتر به انجام برسانیم.
معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان برای پروژههایی که تکمیل شده اعتبار هزینه شده. ۷ هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان اعتباری است که به مدت ۳ سال به آب و برق خوزستان اختصاص پیدا کرده اما برای اتمام طرحها ۱۱ هزار میلیارد تومان به قیمت امروز اعتبار نیازمندیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره عمر طولانی زیرساختها که بیش از چند دهه است و اقدامات معاونت مربوطه افزود: خوزستان شرایطی را در کشور دارد که نمیتوان منکر آن شد مثل جنگ تحمیلی در این استان به همین دلیل از توجه به تمام زیرساختها بازماندیم و نتوانستیم به زیرساختها توجه کنیم همچنین اقلیم گرم و خشک خوزستان نیز تاثیرگذار است و در این زمینه نمیتوان خوزستان را با استانهای خوش آب و هوا مقایسه کرد چرا که اقلیم گرم و خشک سبب افزایش مصرف و پرتی آب میشود همچنین پهناور بودن استان و همه و همه این موضوعات دست به دست هم میدهد تا ما در خوزستان مشکلات ویژهای داشته باشیم.
علیدادی بیان کرد: این نهضت از سال ۸۴ در خوزستان شروع شده و ما فکر بهسازی و نوسازی تمام زیرساختهایی که بر عهده سازمان آب و برق هست را انجام دادهایم و به فکر توسعه نیز هستیم.
وی همچنین درباره حفر چاه با بیان اینکه در این زمینه معاونت مطالعات پایه وجود دارد که در این معاونت زیرمجموعهای از محیط زیست نیز هست همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا همه چاههایی که توسط این سازمان حفر میشود مجوز زیست محیطی دارند و این اقدام زیرنظر محیط زیست استان انجام میشود، گفت: همه چاهها دارای مطالعات پایه با زیرمجموعه محیط زیستی هستند.
به گزارش تسنیم، چندی پیش صادق حقیقیپور مدیرعامل آبفا خوزستان گفته بود که طبق بررسیهای صورت گرفته، ۱۰ هزار کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال آب در استان خوزستان فعال است که ۶۰ درصد از این شبکه فرسوده بوده و بیش از ۴۰ سال از عمر آنها میگذرد و همین مقوله، سبب افزایش هدر رفت آب در خوزستان شده است.
اینکه مسئولی بعد از گذشت ۳ دهه از جنگ همچنان دلیل کمکاریهای و بیتوجهیها را جنگ میداند جای تعجب و سوال است! همچنین لازم است مسئولان محیط زیست خوزستان درباره مسئله صحت و سقم “داشتن مجوزهای زیست محیطی حفر چاه” آن هم در این برهه از زمان که منابع آبهای زیرزمینی به شدت کاهش یافته پاسخگو باشند.