تحویل دانه های روغنی ۷۱ درصد رشد داشته است
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به خرید ۴ میلیون و ۸۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان، گفت: تا به امروز قریب به ۲۹۰ هزارتن انواع دانه های روغنی از کشاورزان تحویل گرفته ایم که نسبت به پارسال ۷۱ درصد رشد داشته است.
به گزارش دزنو ، یزدان سیف در نشست خبری صبح امروز (۱۶ تیر) با بیان اینکه امروز کشاورزی ما پایدارتر از گذشته است، اظهار کرد: با وجود کاهش ۲۶ درصدی بارش امسال نسبت به سال آبی پیش از آن، میزان کاهش تولیدات کشاورزی کمتر بوده است و این به دلیل تلاش فعالان این بخش برای رسیدن به امنیت غذایی است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در ادامه با اشاره به آخرین آمار خرید گندم از کشاورزان، گفت: تا به امروز ۴ میلیون و ۸۰۰ هزارتن گندم از کشاورزان تحویل گرفته ایم که به دلیل برخی از مشکلات، ۴ میلیون و ۶۲۳ هزارتن آن در سامانه ثبت شده است.
وی از پرداخت ۳۴ هزار میلیارد ریال از مطالبات کشاورزان خبر داد و افزود: تمام کشاورزانی که تا تاریخ ۱۴ تیرماه ۱۳۹۷، گندم خود را تحویل داده و در سامانه ثبت شده است، ۵۰ درصد پول خود را دریافت کرده اند. همچنین گندمکارانی که تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت امسال گندم خود را تحویل داده و در سامانه ثبت شده است، ۱۰۰ درصد پول خود را گرفته اند.
سیف تصریح کرد: تا به امروز قریب به ۲۹۰ هزارتن انواع دانه های روغنی از جمله کلزا، آفتابگردان و گلرنگ از کشاورزان تحویل گرفته ایم که نسبت به پارسال ۷۱ درصد رشد داشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پرداخت ۸۰۰۰ میلیارد ریال بابت خرید دانه های روغنی از کشاورزان، خاطرنشان کرد: کشاورزانی که تا ۴ تیرماه جاری کلزای خود را تحویل داده و در سامانه ثبت شده است، ۵۰ درصد پول خود را گرفته اند و به کشاورزانی که تا ۲۲ خرداد این کار را انجام داده اند، ۱۰۰ درصد پولشان را پرداخت کرده ایم. تا پایان همین هفته نیز همه کلزاکاران در سراسر کشور حداقل ۵۰ درصد پول خود را دریافت خواهند کرد.
وی درباره خرید چغندرقند پاییزه هم گفت: تا به امروز ۸۱۷ هزارتن از چغندر قند پاییزه، تحویل کارخانه های چغندر قند شده است و از این میزان، ۸۴ هزار تن شکر استحصال شده است.
سیف با بیان اینکه در دو سال گذشته دو کارخانه چغندرقند فسا و دزفول که از گردونه تولید و اشتغال خارج شده بودند، مجددا فعال شده اند، اظهار کرد: حدود ۲۰۰ هزار تن چغندر توسط این دو کارخانه تحویل گرفته شده که موجب ایجاد اشتغال در منطقه شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: در سال جاری قریب به ۰.۵ میلیون تن به ظرفیت سیلوی کشور افزوده شد که بیش از ۳۰۰ هزار تن آن مربوط به بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد سیلوهای بهره برداری شده در مناطق تولید یا مصرف گندم است، عنوان کرد: گرچه در نگاه کلان، دارای ظرفیت مازاد سیلو در کشور هستیم اما در برخی از مناطق با کمبود مواجهیم و لازم است که دست اندرکاران توجه داشته باشند که سرمایه گذاری در حوزه احداث سیلو می بایست با نیازسنجی بیشتری انجام شود.
سیف از صادرات ۶۲ هزار تن آرد در ۳ ماهه نخست امسال به کشورهای همسایه خبر داد و گفت: این امر به ایجاد ۵۰۰۰ شغل در چرخه تولید آرد منجر شده است./دنا